Nem csak a gyönyörű ruha fontos, hanem a szolgáltatás minősége is,         eláruljuk mire figyelj!

Megtörtént a lánykérés és rózsaszín ködben úszva beleveted magad a menyasszonyi ruhák világába, keresve az álomruhát. Ismerős?

A netes oldalakat, szolgáltatók honlapjait bújva ma már elképesztő mennyiségű információ és képanyag zúdul rátok, a menyasszonyokra, nem csoda, ha elvesztek közöttük. Sokan kínálnak szebbnél szebb esküvői ruhákat, de mivel egy minőségi, márkás ruha kölcsönzése vagy vásárlása komoly összegekbe kerül, ezért érdemes néhány fontos szempontot figyelembe venni, amikor kiválasztod a számodra legmegfelelőbb menyasszonyi ruha szalon szolgáltatót az óriási kínálatból.

Adunk néhány tippet, mi alapján hozd meg a nagy döntést!

Személyes ajánlás

A hangsúly a személyességen van. Ha van olyan férjezett barátnőd, családtagod, akinek stílusa és személyisége közel áll hozzád, kérd ki a véleményét az általa felkeresett szalonokról. Ugyan rengeteg esküvői fórumot, csoportot találsz a neten, ahol véleményeket olvashatsz, de ezek nem sokat érnek, ha nem ismered személyesen az ott megszólalók ízlését, költségvetését, hiszen ahány ember, annyiféle! Arról nem is beszélve, hogy gyakran a szolgáltatók, vagy az általuk megbízott személyek állnak a vélemények mögött. A közösségi média által biztosított *os értékelések pedig pillanatok alatt befolyásolhatók – akár pozitívan, akár negatívan.

 A nagy márkák honlapjaink üzletlistái

Sajnos előfordul, hogy a csábító képek és honlapok mögött nem eredeti terméket, hanem másolt, silány minőségű menyasszonyi ruhákat találsz. Ha van egy kedvenc márkád, érdemes felkeresni a márka honlapját, ahol az üzletlistában megtalálod azoknak a menyasszonyi ruha szalonoknak a nevét és elérhetőségét, ahol a legújabb kollekciót megtalálod.

Kiszolgálás minősége

Hiába a szép ruha, ha a szalonba lépve nem érzed, hogy Te vagy a fontos. A ruhapróbának arról kell szólnia, hogy Te mit szeretnél, milyen ruhát képzeltél el magadnak, ebben kell, hogy segítséget kapj, nem pedig fordítva. Ha úgy érzed, túlságosan is megpróbálnak rád tukmálni valamit, vagy nem kívánt módon nyomást gyakorolnak rád, vagy esetleg a konkurens szalon kritizálásával próbálnak rávenni a vásárlásra, akkor hiába szép a ruha – ne kockáztass, és keress olyan szalont, ahol jól érzed magad! Hidd el, a megfelelő helyen az esküvőd napjáig fontos leszel! Az sem utolsó szempont, hogy az adott szolgáltató hány éve dolgozik a szakmában, mennyire tapasztalt az adott témában.

Olvass, ne csak a fotókat nézd!

A szalonok honlapján a gyönyörű képeken kívül általában sok hasznos információt is találhatsz arról, hogy az adott üzletben hogyan zajlik egy ruhapróba, lehet-e fotózni, milyen speciális szolgáltatást nyújtanak, stb. Ha a honlap alapján tetszenek a ruhák, szánj rá időt és olvasd el ezeket az információkat, mert így egyrészt sok időt spórolhatsz magadnak a ruhapróbán, másrészt nem fognak kellemetlen meglepetések érni – pl. a fotózást illetően.

Lapozd végig a korábbi menyasszonyok képeit és nyilvános üzeneteit

A legtöbb helyen megtalálod ezeket a honlapokon valamilyen emlékkönyv formájában. Itt azt is megtudhatod, mások miért választották az adott szolgáltatót.

Írd össze előre a kérdéseidet!

Ha kiválasztottad az álomruhát, ez csak a kezdet! Számtalan technikai kérdés, (ruhapróbák ideje, méretre igazítás menete, fizetési feltételek, stb.) merül fel ilyenkor. Ha a honlapon nem találtál meg minden információt, akkor írd össze a számodra legfontosabb kérdéseket és tedd fel ezeket a ruhapróbán. Ne hagyd, hogy a számodra fontos kérdések megválaszolatlanok maradjanak!

 

Ha épp ruhát és szolgáltatót keresel, olvasd el korábbi írásainkat is:

http://ananasz-szalon.hu/keszulj-fel-menyasszonyi-ruhaprobadra/

http://ananasz-szalon.hu/fotozas-a-menyasszonyi-ruhaproba-soran/