Mi az „olcsó” az „elfogadható” vagy a „horror” ár?

Ez utóbbi kifejezésekkel nap mint nap találkoznak a márkás menyasszonyi ruhákat kínáló esküvői szalonok az ajánlat kérések során, ezért próbáljuk meg körbejárni, mennyibe kerül egy minőségi menyasszonyi ruha kölcsönzés egy hétvégére!

Mivel az esküvői ruhára szánt költségkeret nagyon-nagyon eltérő lehet, ezért a „horror ár” mindenkinek mást jelent. Aki csak 30.000Ft-ot szán a ruhára, annak természetesen a 100.000Ft is drága, míg ez utóbbi akár kihagyhatatlan ajánlat is lehet egy márkás, eredeti darabért.

Ha nagyon meghatározott az az összeg, amelyet a menyasszonyi ruhára költhetsz, akkor érdemes a kiszemelt szalonnál előzetesen érdeklődni – vagy átböngészni a weboldalt a megfelelő információk után. Sok kellemetlenségtől tudjátok megkímélni magatokat, ha előzetesen érdeklődtök, és a szalonok is örülnek neki, mert sokkal személyre szabottabb a szolgáltatás, amit kaptok.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a márkás, neves spanyol, olasz, amerikai divatházak legújabb ruhái 2018-ban 200.000-300.000Ft között kölcsönözhetőek, jelentős áremelkedés történt ebben a kategóriában. A kölcsönzés Nyugat-Európában nem szokás, így ott ezeket a modelleket kb. 500.000 – 600.000Ft-nak megfelelő összegért lehet megvásárolni. Ehhez képest a kölcsönzés egy jó lehetőség, ha a menyasszonyi ruhád esetében nem akarsz kompromisszumot kötni.

Általában, ennél azért minden szalonban lehet olcsóbban is kölcsönözni, hiszen a korábbi évek modelljei sem tűnnek el, a minőségre odafigyelő, neves szalonok nem engedhetik meg magunknak, hogy „elhasznált” ruhákat kínáljanak. Ezek a modellek általában már 150.000 – 200.000Ft között elérhetőek.

100.000Ft alatt sem lehetetlen márkás ruhát találni, az egyre népszerűbb kiárusításokon igazi kincsekre lehet bukkanni ilyenkor! Ha van időd, kedved és szűkös a költségvetés, nézz körül! Ha nagyobb, márkás ruhákat forgalmazó szalon kiárusítására mész, biztos lehetsz benne, hogy a kiárusításra kerülő ruhák minősége itt is megfelelő lesz! Ha ilyen eseményen vásárolsz ruhát, akkor viszont a méretre igazítás költsége extra kiadást jelenthet, ezzel érdemes kalkulálni!

Reméljük, segítettünk! Kérdezzetek bátran, ez a lényeg! 😊