Tervezed az esküvőd stílusát és elvesztél a részletekben? A netes oldalakat bújva az az érzésünk támadhat, hogy nincs az az őrület – a rajzfilmektől a hagyományos dekorációkon át – amelyet még nem láttunk egy esküvő témájában megjelenni. Mégis, ahogy a menyasszonyi ruha divatban, úgy a dekorációban is megtaláljuk azokat a stílusirányzatokat, amelyekért a 2017-es szezonban mindenki rajong…

Összegyűjtöttük egy csokorba, inspirálódjatok, álmodozzatok és tervezzetek!

1. “ZÖLD” ESKÜVŐ

Az Anyatermészet már csak tudja mi az igazi…: hatásában buja, drágának tűnik, és úgy alakítható ki, hogy bármilyen környezethez illeszkedjen! Egy igazi klasszikus, ami, ahogy most is nagyon divatos, valójában soha nem lesz unalmas! A zöld szín különböző árnyalataival csodás összhatást érhetünk el.

        

2. VINTAGE ESKÜVŐ

Minden, ami régi, ma is divat! Virágkorát éli a vintage stílus, a lehetőségek tárháza végtelen, legyen szó dekorációról, virágokról vagy akár a menyasszonyi ruháról és ékszerekről. Legyen akár a 30-as évek (Art Deco/Gatsby) az esküvőd stílusa, vagy a 40-es, 50-es évek divatja, a megfelelő stílusjegyek felhasználásával gyönyörű esküvői környezetet alakíthatsz ki! A felhasznált dekorációs elemek lehetnek akár eredetiek, régiek, de bátran használhattok régiesnek tűnő, de új tárgyakat is (pl. hangulatos üvegtárgyak, mécses tartók, csipkék), rengeteg ilyen tárgy beszerezhető az üzletekben.

3. SEMLEGES, MINIMALISTA ESKÜVŐ

A semleges színek minden árnyalata az eleganciát sugározza! Alapvetően minimalista, hiszen a kevesebb néha több. Mindenféle helyszínhez és környezethez jól alkalmazható. Kerüld az élénk színeket, kizárólag 1-2 szín pasztell árnyalatával is megteremthető az elegáns, nagyvonalú összhatás. A bevonat nélküli „nude” esküvői torta tökéletesen passzol ehhez a stílushoz!

4. PAPÍR VIRÁG DEKORÁCIÓ

A virágok eddig is kéz a kézben jártak az esküvőkkel, de az új őrület egyértelműen a papírvirág! Egy esküvő számtalan lehetőséget ad a papírvirágok kreatív felhasználására, legyen az ültetőkártya, virágfal a ceremónia helyszínének hátteréül, szalvétagyűrű, vagy akár a torta dekorációja. Ha jó a kézügyességed, magad is elkészítheted, de papírvirágból készült dekorációs elemeket már sok hazai szolgáltatótól is bérelhető a nagy napra!

Alapszabály: az egyes stílusokat keverni nem ajánlott! Ha pl. sátras, hagyományos lagzit terveztek, a semleges minimalista esküvő biztosan furán fog mutatni 😊

Fotók: Pinterest